Apelsini-mandliküpsised

200 g võid
1 dl Fairtrade demerara suhkrut
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
noaotsaga soola
4,5 dl nisujahu
1 dl purustatud mandleid (50 g tervetest mandlitest)
1 apelsini riivitud koor (ainult kollane osa)
u 5 sl Fairtrade demerara suhkrut pealeraputamiseks



Hõõru pehme või ja suhkur kreemjaks. Lisa lahtiklopitud muna ja sega hoolikalt, Sega omavahel kõik ülejäänud ained ja lisa või-suhkru kreemile. Vormi lame taignapall ja hoia vähemalt 30 minutit külmkapis. Rulli jahu kasutades õhukeseks, paari mm paksuseks. Lõika sobiva vormiga taignast tükikesed. Raputa peale demerara suhkrut. Küpseta 175 kraadi juures u 10 minutit, kuni küpsised on kuldsed ja krõbedad.

 

Mari-Liis Ilover, siitnurgastjasealtnurgast.blogspot.com