Kreemiga kakaoküpsised

1dl magustamata Fairtrade kakaopulbrit
2,5 dl nisjuahu
1 dl tuhksuhkrut
100 g võid
1 muna

Kreem:
50g toasooja võid,
2 dl tuhksuhkrut,
2 sl kondenspiima
0,5 tl lahustuvat Fairtrade kohvi pulbrit või
0,5 tl vanilliekstrakti

Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks, siis lisa muna ja vahusta veel paar minutit. Lisa  kuivained ja sega taigen ühtlaseks. Pane taignapall kümneks minutiks külmkappi tahenema.
Pane ahi 180 kraadi peale soojenema, samal ajal rulli tainas poole sentimeetri jämeduseks ja lõika sellest väikese vormiga ümmargused küpsised. Pane viimased ahjuplaadile ja küpseta ahjus kümmekond minutit.
Lase küpsistel jahtuda, samal ajal valmista kreem.
Kreemi jaoks sega komponendid ühtlaseks massiks (olenevalt eelistusest kasuta kas kohvipulbrit või vanilliekstrakti). Pane kreem pritskotti ja pritsi pooltele küpsistele. Ilma kreemita küpsised vajuta õrnalt kreemiga küpsiste peale, et saada kahepoolsed küpsised.

 

Martiina Anni, aniitram.blogspot.com