Šokolaadivulkaanid

Õiglaste šokolaadivulkaanide küpsetamiseks vajad kolme Fairtrade toodet - tumedat šokolaadi, demerara suhkrut ja kakaopulbrit.

 Need on koogikesed, mida oma šokolaadiarmastajatest sõpradele tingimata tegema peab.

 

Ja kuigi esmapilgul tundub, et kookide tegemine on keeruline, siis tegelikult on see imelihtne!
 Mõned komponendid ilma suurema tseremooniata kokku segada, kogu kupatus ahju, kiire kümme minutit ja head isu!
 Koogikesed on lauale panduna efektsed, kuna kookide keskosa jääb vedel ja lusikaga tükki võttes voolab sisu nagu kuum laava. Sellest ka koogikeste nimi (ingl. keeles nt lava cake või fondant).

Kuue koogikese jaoks vajad:

4 muna
200 g tumedat Fairtrade šokolaadi
160 g võid
160 g Fairtrade demerara suhkrut
100 g nisujahu
1-2 sl magustamata Fairtrade kakaopulbrit

Alustuseks vahustada munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Edasi sulatada potikeses või ja ahjus 180*C juures soojendada.
Kui või sulanud, pintseldada sellega portsionivormide põhjad ja küljed, raputada peale kakao- nii, et vormid seestpoolt ühtlaselt kaetud oleks (pigem rohkem kui vähem, sest ilma vorme või ja kakakota kokku tegemata jäävad koogid vormi kinni).
Ülejäänud või sees sulatada šokolaad ja valada sulavõi-šokolaadisegu munavahu hulka ja vahustada kolm minutit. Siis lisada nisujahu ja vahustada veel, kuni segu on ühtlane.

 

Taigen valada vormidesse ja asetada ahju. Küpsetada koogikesi 180*C kraadi juures kümme minutit (see oleneb veidi vormidest ja ahjust, optimaalne oleks 9-13 minutit. Koogikesed peavad ümbert olema küpsenud, aga vormi liigutamisel peab keskosa võdisema).

Ahjust välja tõstetud koogid kummutada taldrikutele ja serveerida kohe. Kõrvale sobiks imehästi vanillijäätis ja värsked marjad.

 

Martiina Anni, aniitram.blogspot.com