14. mai on õiglase kaubanduse päev!

Õiglase kaubanduse päeva eel 12. mail kogunevad õiglase kaubanduse sõbrad, et tähistada õiglase kaubanduse päeva õiglase hommikukohviga ja tunnustada uusi õiglase kaubanduse sõpru - kohvik Anna edasi Tartus, eestilise moe pood Zuzu Tallinnas, Kaubamaja Toidumaailm ja looduspuhta toidu pood ning maaletooja Loodusvägi.

Loe edasi: 14. mai on õiglase kaubanduse päev!

Miks ja kuidas minna üle õiglase kaubanduse toodangule?

Vastutustundlik ettevõtja püüab tagada, et tema ettevõtte mõju inimestele, loodusele ja meie planeedile oleks võimalikult positiivne.
Fairtrade’i märk tootel on võitnud usalduse üle maailma ning kinnitab ettevõtte eetilist pühendumust ja hoolivust. Tarbijatele jätavad sügava mulje ettevõtted, kes väärtustavad avalikult ka inimesi, mitte üksnes kasumit.

MTÜ Mondo on koostanud juhendi Eesti šokolaadivalmistajale, miks ja kuidas minna üle õiglase kaubanduse toodangule.

Loodame, et see juhend aitab ja innustab Eesti šokolaaditootjaid kasutama oma toodetel kas Fairtrade’i või mõne teise õiglase kaubanduse sertifitseerimissüsteemi märki.

MTÜ Mondo

Ülemaailmsel õiglase kaubanduse päeval andis MTÜ Mondo õiglase kaubanduse sõbra märgi neljale kohvikule ning ka Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Konsistooriumile

Jätkates mullu käima lükatud algatust tunnustab MTÜ Mondo ka tänavu ettevõtteid ja organisatsioone õiglase kaubanduse sõbra märgiga. Täna, ülemaailmsel õiglase kaubanduse päeval on märgi saajateks kohvikud Rosin Pärnus, KOHVer ja Welcome Cafe Tallinna lennujaamas, Pilistvere koguduse kohvik Ingel ja EELK Konsistoorium.

Kohvik Rosin Pärnus

Loe edasi: Ülemaailmsel õiglase kaubanduse päeval andis MTÜ Mondo õiglase kaubanduse sõbra märgi neljale...

Tähista õiglase kaubanduse nädalat targalt!

19.-26. oktoobril on õiglase kaubanduse nädal. See on hea aeg osta töökohale ja koju tooteid, mille tootmisel on keelatud keskkonna ja inimeste ekspluateerimine. Juba kümme aastat on õiglase kaubanduse nädal tuletanud inimestele meelde, et meie igapäevased ostuotsused mõjutavad ja muudavad elusid ja keskkonda. Seepärast on olulised, et need otsused oleksid läbimõeldud ja eetilised.

Loe lähemalt ...

 

Šokolaad on liiga odav, et olla jätkusuutlik

Juba mõnda aega kuuleb siit-sealt tõsistest probleemidest kakaokasvatuses, mille tõttu ennustatakse tulevikuks suurt puudust šokolaadi peamise tooraine järele. Šokolaaditootmine on aga jätkuvalt kasvutrendis ja šokolaadisõpru tuleb aina juurde.

Näiteks keskmine šveitslane sööb aastas 10 kg šokolaadi, Eesti keskmine šokolaadikogus inimese kohta on ca 6 kg. Iga eestlase jaoks peab seega kusagil troopilisel alal kasvama tosin puud. Praeguse olukorra jätkudes võib aga juhtuda, et pole enam piisavalt inimesi, kes nende puude eest hoolt kanda sooviks ja väärtuslikku kakaouba šokolaaditootjatele ettevalmistaks.

Loe edasi: Šokolaad on liiga odav, et olla jätkusuutlik